Moussaka & Moustache

24 maart 2017

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Griekse vrouw zonder snor met Moussaka-uitstraling.

Soms is het een hele worsteling om een haakje te vinden voor het verhaal achter het gerecht. Zal jullie misschien worst wezen… als het eten maar lekker is, toch?  En het verhaaltje lijkt misschien zo uit de mouw geschud (kenmerkend voor een goede tekstschrijver ;-), meestal is dat niet zo. Zo begon de zoektocht naar een haak deze keer bij: Griekse vrouw met snor…

Zo werkt dat namelijk in het – of mijn – brein. Dat slaat al snel op hol bij het horen van een woord. Neem nou Moussaka: Griekenland – mannetjes en vrouwtjes op stoeltjes – oudste mensen van de wereld – weinig tanden – feta – moustache, snor dus. Dan op Google afbeeldingen zoeken: Griekse vrouw met snor. Eerste afbeelding, meteen raak. En hoewel makkelijk scoren, koos ik toch voor een vrouw zonder snor maar voor de boodschap nog veel belangrijker: mét Moussaka-uitstraling.

Kijk goed naar deze vrouw en wat zie je? Ze lijkt te veel gegeten te hebben, ze kijkt gepijnigd en maakt een afwerend gebaar met haar hand. Het is net of er iemand de trap komt opgelopen en zegt ‘Yannina, neem nog lekker een stukje Moussaka’. Maar wat ik denk is dat Yannina stiekem al een tweede keer heeft gehad en dat ze – hoe sociaal ze daar ook allemaal mogen zijn – zich het liefst even terugtrekt. Ik denk dat we het gevoel allemaal wel herkennen. Maak vrijdag niet de fout die Yannina maakte en ‘Moussaka met mate’, je kunt er de volgende dag ook nog van eten.

Omdat Moussaka wel vreselijk lekker is en heel veel werk als je de echte wilt maken, doe ik dat voor jullie, met liefde en geduld. Ik serveer jullie de moussaka als een echte Yannina… maar dan mét snor (en nu niet zeggen dat ik daarvoor niks hoef te doen, open deur!).

 

 

 

 

 

 

 

 

3 reacties op ‘Moussaka & Moustache

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s