Wie nodig jij vrijdag uit?

– vrijdag 29 september –

Stoofvlees met aardappelpuree en spruitjes

Eenzame mensen....
Wie schuift er vrijdag bij jou aan?

 

Ik hoorde laatst als positieve feedback na een sollicitatiegesprek (en de afwijzing die volgde) dat ze bijzonder geraakt waren door mijn maatschappelijke betrokkenheid. Ha, grappig… want ik had mezelf nooit gezien als maatschappelijk betrokken.

En hoewel ik echt flink baalde van de afwijzing (het was de ideale baan… o jee mijn toetsenbord wordt weer nat) kreeg ik door die opmerking wel de inspiratie hoe ik mijn nieuw verworven competentie kan uitbuiten. We beginnen even klein.

Ik wilde al langer wat sociaals doen met mama’s pan. Het kwam er niet van, maar nu ik heb gehoord dat ik zo maatschappelijk betrokken ben, durf ik het aan… Vooralsnog met jullie hulp. Het is deze week ‘de week van eenzaamheid’ en het leek me nou eens aardig als jullie vrijdag de tafel extra dekken voor iemand die wel wat gezelschap kan gebruiken. Of je gaat bij iemand langs en neemt wat eten uit mama’s pan mee (en dan nog een extra portie voor in de vriezer natuurlijk). En dan niet afgeven maar samen opeten natuurlijk.

En ik vind dat het nu eindelijk weer mag: stoofvlees, het ultieme comfortfood! En erbij: aardappelpuree (ik heb een fantastisch nieuwe pureeknijper gekocht) en spruitjes.

Tot vrijdag enne…. 1 portie bestellen is dus geen optie….

 

 

 

 

 

Een reactie op “Wie nodig jij vrijdag uit?

  • Wat ern goed idee!

    Helaas durf en kan ik dat zelf niet aan momenteel. Ook heb ik net al spruitjes gegeten! We slaan deze week dus maar over, ondanks puree met je nieuwe knijper…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s