‘kip en ei’-week

Hoe legt een kip een ei?

Dinsdag 15 december FOE YONG HAI met veel groenten en witte rijst (vega) 8,-

Donderdag 17 december COQ AU VIN BLANC met aardappels in de schil en sperziebonensalade. 9,-

Deze week staan de kip en haar ei in de schijnwerpers. Mensen kunnen nog wel eens een beetje denigrerend doen over een kippetje, maar wat mij betreft is en blijft kip het meest veelzijdige stukje vlees. Tok. En vergeet het ei niet. De laatste krijgt een fantastisch podium in de fou yong hai zoals je hem vroeger bij de Chinees at. Inderdaad… met die rode saus. Soms moet je gewoon lekker ongegeneerd genieten. Donderdag doen we dan weer heel beschaafd met een sjieke coq-au-vin.

Auteur:

Met eten uit mama's pan wil ik terug naar de tijd dat we nog gewoon mochten genieten van het eten op ons bord. Uit mama's pan is ontstaan uit het feit dat zo'n beetje alles tegenwoordig op de zwarte lijst staat: suiker, zout, vet en zelfs fruit lijken een boosdoener. Ik wil juist gewoon genieten van koken en eten zónder na te denken. De maaltijden uit mama's pan doen je oude tijden herleven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s