Koek bestaat uit kruimels

In de rij!

Ik vond het wel weer eens tijd voor een diepzinnige start… ‘koek bestaat uit kruimels’. Het doet me denken aan de tekst die mijn moeder schreef in mijn poëziealbum: de zee bestaat uit druppels/het duin uit korrels zand/de tijd uit ogenblikken/gebruik die met verstand. Nou ik weet niet of dat laatste helemaal is gelukt tot op heden, ben toch meer een gevoelsmens. En ik denk zeker wel hoor, maar dat is meestal stap twee; eerst doen, dan denken. Ben zelf wel blij met deze eigenschap maaaaaar het is maar goed dat we allemaal anders zijn :-). Oké, die koek dus. Ik kwam er eigenlijk op omdat de koek een beetje op is… de aanstaande verbouwing, einde schooljaar, de (ja ze zijn er weer) sociale activiteiten… Ik veeg nu de laatste kruimels bij elkaar om nog een keer lekker voor jullie te knallen deze week. Volgende week vertrekken wij naar Frankrijk. Ik sleep dan altijd wat Franse kookboeken mee. Ik heb ze alvast gepakt en kook deze week voor jullie een fijne Franse maaltijd en ik kan natuurlijk niet om die koekjes heen! Dan eindig nog even met een versje 2.0:

Koek bestaat uit kruimels/ het deeg uit water en meel/de tijd in de oven/maakt ze één geheel

Je mag er zelf een betekenis aan geven.

DONDERDAG 8 juli LEKKER FRANS 9,50

De hoofdrol is voor de Tian Provençal – een Provençaalse ovenschotel van groenten die heel netjes in de rij staan (ik blijf de lat toch hoog leggen voor mezelf). Erbij komt een aardappelsalade en dan is er de keuze tussen een brochette (ja, een spies dus) met of kip/tomaat/abrikoos OF vegetarisch met oesterzwam* en rode ui.

KOEK = CAKE

Financiers zijn wel echt de luxepaardjes onder de cakejes. Lekker vochtig door het amandelmeel en deze keer met pistache! (5 stuks voor 8 euro)

*heugelijk feit: vorige week had ik na 1,5 jaar weer eens een echte cateringopdracht. Ik maakte deze oesterzwamspiesen en iedereen was ‘blown away’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s