Deze week op het menu

Een dansje waard; ze gaan weer naar school!

menu voor dinsdag 12 en donderdag 14 mei

 

Deze week kan ik al mijn liefde weer in de pan stoppen zonder deze te hoeven delen met mijn kinderen, want ze gaan naar school (mag de vlag weer uit?!). Ik kan gewoon weer snijden, schillen en roeren zonder ondertussen inlogcodes te zoeken, met rekenschriften te smijten en saaie handschriftinstructies te kijken. De maaltijden zullen nog lekkerder smaken!

dinsdag 12 mei

pilav met saffraan, blauwe bessen, borlottibonen en kruidenyoghurt.

donderdag 14 mei

zomergroenten met merguezworstje uit de oven, met Turks brood en homemade (uiteraard) hummus.

 

 

 

(moederdag)ontbijt uit mama’s pan – voor iedereen!

Ontbijt zonder gedoe en bestel voor morgen 11.00 je ontbijt uit mama’s pan – zondagochtend gratis thuisbezorgd

 

In tegenstelling tot knutselwerkjes, kun je ontbijtjes gewoon zonder schuldgevoel opeten ipv laten verstoffen en na twee jaar wegkieperen…

Ik weet helemaal niet meer welke dag het is joh, dus ik was het even vergeten…moederdag staat voor de deur. En ja, wat is er nou mooier dan een ontbijt uit mama’s pan? En gelukkig net op tijd om jullie mede te delen dat jullie een fantastisch ontbijt bij me kunnen bestellen. En ik breng het zo naar je toe. Je hoeft het alleen nog maar een beetje leuk te presenteren en zelf thee/koffie te maken en klaar ben je. Ik ben zelf niet zo van de broodjes met beleg, dat is toch gedoe, laat staan al die kruimels in bed. Dit ontbijt kun je hupsakee meteen op bed zetten zonder smeren en snijden. Voor alle moeders en ach joh… als je toch bezig bent, neem voor jezelf (en je kinderen) ook! En hoe gaan we dat doen? Zo:

Wat zit erin?

1 rise&shine smoothie met bosvruchten (op basis van sojamelk, gewoon omdat ik dat lekkerder vind dan met melk)

1 boerenyoghurt met granola (ja natuurlijk huisgemaakt)

1 fruitsalade

1 portie american pancakes (3 stuks) met abrikozenjam (ja ook zelf gemaakt) en gebakken ontbijtspek

1 gekookt ei

2 mini ontbijtmuffins

Wat kost het?

Ik ben even commercieel aan het denken geweest en ik kwam hierop uit:

1 x ontbijt = 17,50

2 x ontbijt = 30,-

3 x ontbijt = 42,50

4 x ontbijt = 52,50 en elke meer een tientje.

let op: inclusief bezorgen binnen Watergraafsmeer

Bestellen?

Stuur voor zaterdag (ja klopt, dat is morgen al) 11.00 een appje of bel naar 06-42210712 of mail etenuitmamaspan@gmail.com.

Geef door hoeveel ontbijtjes je wil. Betalen gebeurt achteraf met tikkie/betaalverzoek.

Bezorgen

Ik bezorg zondagochtend tussen half 8 en 10 uur. Daarna ga ik zelf in bed liggen, knutselwerkje in ontvangst nemen* en mijn eigen ontbijt opeten.

Laat me weten hoe laat jij ongeveer je ontbijt wil dan probeer ik daar zoveel mogelijk bij in de buurt te komen.

*dat is nog maar de vraag nu de school dicht is. Maar jullie kunnen je wel focussen op de tekeningen want het ontbijt is al geregeld.

POP-UP PATISSERIE DE ORANJE PAN

maandag 27 april

KONINGSDAG POP-UP PATISSERIE ‘DE ORANJE PAN’

IMG_1070

Soms en zeker in deze vreemde tijd voel ik me een beetje moede(r)loos. Want hoe moet ik nu verder met mama’s pan? Wat is de toekomst als er geen bijeenkomsten zijn om te cateren? Misschien toch een andere weg inslaan? Er is wel vaker een dipje en eigenlijk altijd op het moment dat ik het echt niet meer weet, komt daar vanuit het niets een hele bak inspiratie naar beneden vallen. Alsof mijn moeder het vanuit de hemel over mij heenstort. Vol goede moed – en zo dankbaar voor mijn moeders pan die toch weer een bodemloze put van inspiratie blijkt¬† – sta ik als een malle te bakken. Want morgen kunnen jullie vanaf 10 uur aan het raam terecht voor allerlei soorten zoetigheid, zoals:

Lees verder “POP-UP PATISSERIE DE ORANJE PAN”

Hulp is nabij!

dinsdag 7 april

Volkorenpita kipshoarma (of vega halloumi), tzatziki en salade

donderdag 9 april

Gegrilde tomaatpaprikasoep (alltimefavorite) met een broodje

IMG_0592
Let it gooooooo, let it gooooooo

De coronacrisis lijkt – of eigenlijk alweer leek – een mooie keerzijde te hebben; we doen lekker veel samen en thuisonderwijs… prachtig, nu zien we eens wat onze kinderen allemaal moeten en hoe elk kind daar anders mee omgaat. We maken elke stap in de ontwikkeling van onze kinderen mee en dat is toch wel even bijzonder. Even. Inderdaad… Lees verder “Hulp is nabij!”

Eten uit mama’s pan bezorgd/t

Donderdag 19 maart

Minestronesoep (vega) met een broodje (6 euro ruime portie)

 

Vanochtend kwam-ie dan toch binnen: het coronavirus. Nee, nee, sorry….niet in huis, maar in mijn hoofd.
Met een brok in mijn keel fietste ik vanochtend vroeg naar school van de jongste, om zijn schoolwerk op te halen. Lege straten, lege schoolbankjes, dit voelde niet goed, surrealistisch maar zo echt waar. Maaaaaar mama zou mama niet zijn als we ook niet een positieve draai aan deze crisis kunnen geven…. Lees verder “Eten uit mama’s pan bezorgd/t”

van niets iets maken

dinsdag 17 maart

Kip met aubergine, tomaat en kappertjes (of vega is met feta) en couscous

van niets iets maken

Op veler verzoek – en niet in de laatste plaats die van mezelf – is mama’s pan weer back in town. En op wat voor moment!? We worden belaagd door een virus dat de hele maatschappij lamlegt. Even twijfelde ik… is dit het moment om de draad weer op te pakken? Lees verder “van niets iets maken”