Waanzinnige wintersportweken deel 1 Oostenrijk

Op vakantie maak je herinneringen. Soms zijn ze levendig en tastbaar, soms zijn het flarden. Vrolijke vakantieherinneringen worden in deze tijd nauwelijks aangemaakt. En ik begrijp dat het voor veel mensen een zure Apfel is dat er niet gewintersport kan worden. Met de overdaad aan wintersportgerechten wil ik jullie toch een vleugje van het wintersportgevoel meegeven. En hoop ik dat met elke hap de bestaande herinneringen weer gaan leven. Aankomende week het Duitstalige deel 1 en in februari deel 2…de rest :-).

Lees verder “Waanzinnige wintersportweken deel 1 Oostenrijk”

Weer een lekker menuutje!

Zo lieve mensen, de kop is eraf. Het leven is nog altijd een beetje raar en ik zie om mij heen steeds meer mensen met hun handen in het haar zitten. En we weten allemaal dat als je je handen in je haar hebt zitten, je echt geen ballen in de lucht kunt houden. Kun je dat wel? Dan mag je bij mij een gratis maaltijd ophalen. Alle gekheid op een stokje, ik hoop het jullie ook deze week weer wat makkelijker te maken met een fijne, verse gezonde maaltijd. Als je nou de deur niet uit kan, omdat je nog bezig bent met die ballen in de lucht houden of met je handen in je haar zit, laat het me weten, dan kom ik het even brengen.

Lees verder “Weer een lekker menuutje!”

En nu weer normaal doen…

Normaalgesproken gooi ik op 1 januari de boom eruit en ben ik klaar met alle kerstprullaria. En dan ben ik blij dat ik weer ‘normaal’ kan doen. Maar ja.. als er geen normaal is – niet het nieuwe, niet het oude – dan hoef ik die boom ook niet weg te doen. Dus blijft het hier nog even kerst en luisteren we nog steeds Sinterklaasliedjes. Qua eten ben ik dan wel weer klaar met december, ik kan (heel even) geen champignon en pompoen meer zien. Deze week doen we heel cliché, lekker een beetje light mee. Vanaf deze week bied ik ook elke week soep aan, lekker voor lunch of vries ‘ m in voor een later moment.

soep van de week (op beide dagen te bestellen)

kerrie- pastinaaksoep (halve liter 5,50 euro/hele liter 10,50)

dinsdag 5 januari

aardappel-uiencurry met sperziebonen, gekookt ei, munt en Thai basilicum met zelfgebakken knoflooknaan. 8,50 per portie

donderdag 7 januari

kruidige kipfilet of halloumi met gezouten citroenzoetzuur en tomatenchutney, couscous en wortelsalade met dadel en wat pistachenootjes. 9,50 per portie

‘kip en ei’-week

Hoe legt een kip een ei?

Dinsdag 15 december FOE YONG HAI met veel groenten en witte rijst (vega) 8,-

Donderdag 17 december COQ AU VIN BLANC met aardappels in de schil en sperziebonensalade. 9,-

Deze week staan de kip en haar ei in de schijnwerpers. Mensen kunnen nog wel eens een beetje denigrerend doen over een kippetje, maar wat mij betreft is en blijft kip het meest veelzijdige stukje vlees. Tok. En vergeet het ei niet. De laatste krijgt een fantastisch podium in de fou yong hai zoals je hem vroeger bij de Chinees at. Inderdaad… met die rode saus. Soms moet je gewoon lekker ongegeneerd genieten. Donderdag doen we dan weer heel beschaafd met een sjieke coq-au-vin.

Veel voor weinig – week

Een dure maand vraagt om concessies – deze week veel voor weinig week!

Binnen een half uurtje waren de met zorg uitgezochte cadeaus weer uitgepakt. Tevreden maar ook gedesillusioneerd omdat aan het feest waar ze weken naar uitkeken, abrupt een einde kwam. Ja, ook dat gevoel hoort bij Sinterklaas. Net als het gevoel wanneer je uren hebt staan koken en binnen een kwartier alles verorberd is…

Lees verder “Veel voor weinig – week”

Menu di 1 december en do 3 december

De maand van de overdaad is weer aangebroken en dan ben je bij mama natuurlijk aan het goede adres. Toch hou ik altijd wel goed de balans in de gaten, zeker nu we – vanwege je weet wel – nog fitter moeten zijn dan we al zijn. Daarom dinsdag een wat lichter maar heerlijk vegetarisch gerecht en donderdag een fijne decadente klassieker, met een bijzondere vegavariant. Beide gerechten kunnen ook prima de volgende dag worden gegeten…

Lees verder “Menu di 1 december en do 3 december”

Nieuwe pan, nieuw menu

Deze week gaan we zien- maar vooral proeven – of de nieuwe oude pan een beetje kan vlammen!

Dinsdag 24 november maak ik ALOO GOBI, een Indiase curry met onder andere bloemkool en aardappelen, zilvervliesrijst en yoghurt. Ik maak ‘m gekruid maar niet te pittig. (8 euro pp)

Donderdag staat all time favorite en een van mama’s meest arbeidsintensieve gerechten op het menu: MOUSSAKA. (9 euro pp). Voor wie wil maak ik er een Griekse salade bij met feta en olijven. (3 euro pp).

Take care en hopelijk zie ik jullie deze week weer!

Menu maandag 16/11 (!!) en donderdag 19/11

Wie het vorige bericht heeft gezien, weet dat ik mijn enorme mama’s pan moet missen. En dat kan natuurlijk niet. Daarom zocht – en vond – ik op Marktplaats eenzelfde exemplaar. Omdat ik deze dinsdag ga halen, kan ik deze dag niet voor jullie koken. Maar ik kan jullie niet laten zitten en daarom maak ik

maandag 16 november een lekkere volle geroosterde tomatenpaprikasoep voor jullie. Op te eten wanneer het jou uitkomt, invriezen kan ook. En ik kom het nog brengen ook, tussen 16.00 en 17.30. Een halve liter kost 6 euro, een hele liter 11 euro.

donderdag 19 november maak ik sticky ketjapkipkarbonades, zoetzure ananas, en een salade van wortel, kool en komkommer. Daarbij soft taco’s om alles in te stoppen. 9 euro pp.

BARST!!

Moedertje lief! Soms zit het mee, soms zit het tegen….

Kijk, mama’s zijn ook gewoon mensen hè?! Nu schijn ik zo’n exemplaar te zijn dat altijd lekker relaxt overkomt (jij gestresst?! Neeeeeeeee toch!), altijd vrolijk en vol energie (ja hoor, hoe dan?!). Maar nee hoor mensen, ook hier bestaat het leven uit een lach en een traan. Ook mij kost het soms moeite alle ballen hoog te houden en moet het soms uit mijn (knoflook)tenen halen. En heel heel soms gaat het écht goed mis…

Lees verder “BARST!!”