MMMooooorrraaaa

– vrijdag 6 oktober –

hamburger met alles erop en eraan

IMG_1227

Jullie begrijpen natuurlijk ook wel dat de winstmarge van mama’s pan nihil is. Dat geeft natuurlijk helemaal niks, want ik doe het voor de lol. Maar hoe krijgen ze dat bij Mora nou voor elkaar… daar kost een broodje hamburger een eurootje. Bij mij moet je er gewoon vet (lekker) 6 euro voor betalen. En zij maken wel winst….

Nu kan ik een keuringsdienstvanwarenachtig verhaal schrijven, maar we weten allemaal wel dat een broodje uit een zakkie verbijsteringwekkend veel rotzooi bevat. Dus ik laat Cora gewoon lekker. En nou ja… ik vond Cora van Mmmmmora vroeger wel leuk. En, biecht: ik heb nog best wat Moraatjes weggewerkt. Dus laat ik ze nu gewoon niet afzeiken.

In onze kelder vroeger stond een enorme vriezer gevuld met etenswaren waarmee ik in de huidige tijd niet graag meer gespot wordt: minipizza’s, baopaobroodjes en satéetjes. Die laatste in zo’n 2 x 3 verpakking, die we (voordat we een magnetron hadden) nog braaf opwarmden in een pannetje water. De stap naar de bakjes kipsaté (en kip ketjap), en de magnetron, van Mora waren echt een giant leap in onze kindertijd. Hoe heerlijk was – om na het uitgaan – zo’n bakje leeg te prikken en schoon te vegen met een stuk brood. Ik zal maar meteen bekennen dat ik ze ook gewoon voor de lunch at.

Maar lieve Cora, de hamburgers in een zak laat ik echt aan me voorbij gaan. En lieve afhalers… trap er ook niet in. Je krijgt vrijdag een flinke bol met een runderhamburger, daarbij gebakken uienringen, augurk van De Leeuw, rauwkost en wvttk. En natuurlijk de liefde van mama.

Tot vrijdag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s