Feest met prijsstijging… jippie

-vrijdag 6 april-

 kalfsworstjes met gegrilde groenten en frisgekruide couscous

tiramisu

Als de dag van gisteren

Hoewel ik soms het gevoel heb dat ik al een paar levens geleefd heb, zou komend weekend het leven dan echt moeten beginnen… ik word 40 jaar. En dan komt de pensioensgerechtigde leeftijd toch ook dichterbij. Dan ga je denken…heb ik het eigenlijk allemaal wel goed geregeld?

Eerlijk gezegd leef ik al een paar jaar met de wetenschap dat het antwoord op die vraag ‘nee’ is. Ondanks mijn goede voornemens, blijft de administratie best een chaos, overzicht is ver te zoeken. Pensioen, aov, btw, zzp, kvk, zvw + alle privézooi en het koppie kookt keihard over en alles wordt een vage blur.

Maar een ding is heel helder… onder de streep blijft er niks voor mama over en zo zit zij over 30 jaar achter de geraniums, zacht wit brood te eten. Na jaren noeste arbeid hangend boven mama’s pan, is ze de hele dag bezig met het schillen van een pondje piepertjes voor haar man, die tot zijn 80ste moet doorwerken omdat ze anders op straat staan. De kinderen kunnen ook niet voor haar zorgen want die wonen dan ergens ver weg in een dorp omdat ze geen huis in Amsterdam konden betalen. Dus tja, tegen mijn zin in, moeten we nu toch aan die prijsstijging…

Voor een heerlijke verantwoorde verse maaltijd van mama betaal je voortaan de prachtige prijs van 7,50*, het toetje blijft 3,50. Liefde krijg je er altijd bij. En nu niet allemaal meteen gaan afhaken want dan verander ik direct in een vieze oude zure pruim.

Dit weekend een echt lekker mamagerecht met een dikke snuf lente!

*wat krijg je voor dat geld?
Voor 7,50 heb je een flinke portie eten, vers en met veel liefde en aandacht bereid. De boodschappen doe ik in de buurt: bij Genco supermarkt, slagerij de Wit en vis van de visboer. De basics bij de bekende supermarkten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s