Jambalayaaaaaaa

– vrijdag 1 juni –

Jambalaya met chorizo, kip en garnalen

Afgelopen zondag heb ik deze week – voor mezelf – uitgeroepen tot vakantieweek. Dat betekent dat ik een beetje door tropisch Nederland reis met steeds ander aan mijn zijde. Maandag met de jongste in Bloemendaal, gisteren en vandaag in het Friese Makkum (met zeehondjes) en morgen eindigt de reis in Breda, waar ik samen met mijn broers en vader bij elkaar kom vanwege ’31 mei’: de verjaardag van mijn moeder die nu nog steeds 45 is en niet de 67 die ze morgen geworden zou zijn…

Ik vond het daarom wel eens tijd om een van mama’s favorieten te koken, namelijke Jambalaya. Dat gerecht komt uit een periode dat ‘cajun’ de Nederlandse keuken insloop. Ik heb nog een vage herinnering dat ik met mijn moeder een dagje Amsterdam deed en zij speciaal een ‘cajun’ – restaurant had gereserveerd. Ik zie het tafeltje waar we zaten nog voor me maar heb geen idee waar het was en eerlijk… ook geen idee wat er op het bord lag. Dat ga je op een bepaald moment krijgen….

Maar goed, overmorgen dus Jambalaya met chorizo, kip en garnalen (zozo). Tot vrijdag!

 

 

 

 

 

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s