Ik was nog nooit in Thailand

-vrijdag 7 juli-

THAI FISHCAKES

IMG_0847

Ik ben nog nooit in Thailand geweest. BAM, ik heb het gezegd. En het wordt nog erger hoor: ik wil er helemaal niet naartoe. Gelukkig heeft mijn wederhelft in een ver verleden met zijn toenmalige vriendinnetje en een ontstoken voet onder de palmbladeren nog kruiden in de vijzel mogen stampen en in de potten mogen roeren. Want ja… het eten is natuurlijk wel echt gruwelijk lekker.

Dus hij (en zij) weten dus wel hoe die echte Thaise keuken moet smaken. Sowieso moet ik bekennen dat indirect die ex van hem ook heeft bijgedragen aan mijn kookkunst. Zij leerde hem vers eten bereiden en hij leerde het op zijn beurt weer aan mij. Leren is een groot woord, het was gewoon wat weggezakt. Hij was daarin vrij voortvarend. Dat had wellicht te maken met ons eerste diner dat in mijn luxe studentenwoning plaatsvond ‘risotto gemengd met viscuisine van IGLO’ (eerder echt een geslaagde combi, maar die avond niet) , weggespoeld met 2 x 1,5 liter AH Rose. Bij hem kreeg ik (als goedmakertje nadat hij het via msn had uitgemaakt) een biefstuk gebakken in de voor de gelegenheid aangeschafte grillpan. Ik wilde nog ‘hard-to-get’ spelen maar dat ging faliekant mis.

Na een periode van aftasten, hadden we na verloop van tijd een leuke weekendmodus waarin de eerste uren op zaterdag altijd een feestje waren. Namelijk drie uur lang Saturday Kitchen kijken op de BBC. Wat was dat leuk en gezellig. Die ochtenden lukken nu niet meer met de kinderen, maar wel kijken we ’s avonds nog foodprogramma’s op de BBC, die zijn gewoon mooier en beter dan die van ons. Rick Stein is een van onze favoriete Engelse chefs met een van ons meest gemaakte gerechten: Thai fish cakes. Ofwel: viskoekjes. Ik weet nog even niet wat ik er allemaal bij ga maken maar dat hoor je uiteraard zeer spoedig. Ik zou alleen al voor die viskoekjes gewoon intekenen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s