Voor Struik kom ik eruit

-vrijdag 30 juni-

Al eerder vertelde ik over de ‘eetkelder’ op onze boerderij, maar nog kennen jullie het bestaan van de andere kelder in ons huis. Wat je daar toch allemaal aantrof, man man man….

Het begon met onschuldige blikken erwten, worteltjes, appelmoes en allerlei frisdranken. Uiteraard ook ingemaakt fruit en zelfgemaakte jam. Daarnaast stonden de knakworsten en sardientjes in blik. En soms…. blote konijnen. Toen het wat rommelde in de wereld breidde het assortiment nog uit met kant- en- klaarmaaltijden en honderden flessen water. Voor je weet maar nooit.

Toen wij verhuisden van de boerderij naar de moderne villa middenin het dorp was niks hetzelfde. De huizen verschilden enorm. Maar… het succes van de kelder werd voortgezet, zij het groter en hoger. Er kon zelfs nog een grote vriezer in die voldeed aan de eetbehoefte van de pubers in huis: bapaobroodjes, minipizza’s en saté (wat een feest was het na het uitgaan!).

Mijn oudste broer Han was de grootste voorziener op het keldervlak. Hij moest zijn dienstplicht vervullen en nam elk weekend dozen vol Struikmaaltijden mee en pakken met legerbiscuits mee naar huis. Naar mijn idee heb ik er jaren van gegeten. We hebben overigens ook allemaal nog gelopen in mooie donkerblauwe trainingspakken van het leger. Goed spul. Al zagen onze eigen creaties ook niet gek uit, toch?

We eten geen Struik vrijdag, maar het zou zomaar best in het Stuikaanbod passen. We eten Kip Cacciatore (ofwel jagerskip, vat je de link?), een kipstoofpot met zoete aardappel, rozemarijn rode wijn (het staat heel lang op dus geen alchohol) en nog veel meer lekkers. Met een stuk brood!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s