Balletje?

-vrijdag 15 september 2017-

Italiaanse gehaktballetjes met penne en venkelsalade

img_0843

Er is licht aan het einde van de tunnel, bleek deze vakantie. Met zeven gelezen boeken was dit met stip de meest relaxte vakantie ooit. Sinds we kinderen hebben. Dat komt 1. omdat ze zelfstandiger worden en 2. omdat we steeds meer vertrouwen hebben in de zwembandjes. Ook de autoreis gaat ons steeds beter af.

En daar komt niet eens een filmpje aan te pas. Daar zijn wij trots op want normaal komen wij de dag niet door zonder minimaal één filmpje. Misschien moeten we ze thuis ook gewoon vastbinden in hun stoel. Wat ook een grote winst was dit jaar, was de elektrische stoel. Uhm…koelbox. Het leek altijd wat overdreven maar nadat vorig jaar de (reeds gebraden – dat wel) kippenpoten voor onderweg heeeeel slecht waren gevallen, was negeren geen optie meer. Wat een feest: koud water, koude cola en koude rijstwafels (zoveel ruimte, stop gewoon alles erin). En… daar komt de brug: koude gehaktballetjes.

Dat is gelogen, we hadden geen koude gehaktballetjes (en ook geen kippenpoten). Maar vroeger als ik met mijn ouders en broers op vakantie ging wel. Dan reden we rond een uur of 4 ’s ochtends weg en begonnen we een uurtje later aan de bruine boterhammen met in plakken gesneden bal met mosterd en ketchup. Zo lekker. Jullie verwachten nu ballen en die krijgen jullie ook. Maar ondanks het herfstweer, wil ik toch de zomer nog afsluiten met een zomers balletje.

Vrijdag krijgen jullie Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus met penne en venkelsalade. In de balletjes zitten onder andere parmezaanse kaas, rozijnen en pijnboompitjes. Tot vrijdag.

Een reactie op “Balletje?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s