Lammetjes

– vrijdag 20 oktober 2017 –

Lamsstoofpot met couscous

IMG_1242
Clara (r) aan de trog lammetjespap met nicht Klaartje

Als ik bij mijn nichtje ging logeren, maakte mijn tante steevast lammetjespap. Speciaal voor mij, omdat ik het zo lekker vond. Dat ging door tot mijn leeftijd het dubbele getal aantikte. Mijn neefjes en nichtjes weer balen als ik kwam, want die vonden het niet te vreten.

Pap eten zit een beetje in de genen denk ik. Ik eet samen met de jongste nog steeds wel eens een bakkie Bambix 12+. Voor Bambix geldt… hoe hoger de doelgroepleeftijd, hoe smeriger het eruitziet. Ik maak het dan nog wel een beetje leuk en volwassen met wat fruit, maar dat maakt voor de overige tafelgenoten niet uit, want die vinden het gewoon een bak bruine K**S. Lammetjespap is overigens hartstikke wit, gemaakt van melk en (rijste)bloem, lekker voedzaam…

Ondanks die pap, zijn Klaartje en ik nog altijd goed bevriend. Ik moet ook zeggen: ondanks het leeftijdsverschil. Mijn nicht is een half jaar ouder en confronteerde mij daar toch elke speeldate wel mee. Ook wist ze me altijd wel een kulverhaal op de mouw te spelden zoals ‘ik mis een rib’, die heeft ze lang volgehouden. Wanneer we met onze poppen op de stoep speelden, was Klaartje vaak wel in charge (nog steeds heb ik wel sturing nodig). Nu wonen we allebei in Amsterdam en werken we als tekstschrijver. Drie keer raden van wie ik de opdrachten krijg? Juist. En weet je wat zo leuk is: nu krijg ik er geen kastanjes en frummels voor, maar écht geld.

Schrik niet, we eten geen lammetjespap hoor vrijdag. Maar wel lam: lammetjesstoofpot met couscous.

Tot vrijdag!

 

Een reactie op “Lammetjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s