How I met Jamie!!!

-vrijdag 9 maart-

winterse lasagne met savooiekool en gestoofde kip

jamie-magazine-14-jamie-oliver-tuin
Helaas geen foto van ons samen… het is en blijft een wereldberoemdheid.

Ons hoogtepunt in de voorjaarsvakantie lag niet op een ijskoude besneeuwde berg in de Alpen, maar in Essex, Engeland. Om precies te zijn op een zuivelboerderij, alwaar we opeens samen met Jamie Oliver schaapjes aan het voeden waren… 

Essex is een prachtig gebied met veel boerderijen en kastelen. Vooral met de eerste maak je onze kinderen superblij. Dus zo togen we opgewerkt, al was het linksrijden niet echt relatiebevordelijk, naar zuivelboerderij ‘Boydells Dairy Farm’. Er liepen varkentjes, lama’s en schapen met hun allereerste lammetjes. En terwijl onze kinderen liepen te klooien met flesjes voor de wollige babyschaapjes, kreeg ik een lichte flauwte toen ik Jamie Oliver ook in de weer zag met zo’n flesje. Dat geloof je toch niet?! Ik moest hier natuurlijk iets mee, dit is ‘once in a lifetime’. De radartjes voor een goede openingszin draaiden als een dolle en helemaal ****ed-up van de zenuwen hakkelde ik: “Are you gonna drink that milk yourselves?”. Een betere had ik niet op dat moment. Maar gelukkig had ik zoontje Lowie naast me staan en zo’n schattig downsyndroomkoppie kun je – (en mag je) zeker als celebrity – niet negeren. En zo werd het ijs dan echt gebroken.

Na wat grappen tussen hem en Jamie, praatten we wat over de bijzondere melk van deze boerderij en kwam het gesprek natuurlijk ook op onze gedeelde liefde voor mooie producten, goed eten en genieten. Natuurlijk vertelde ik – de spanning was inmiddels gedaald tot een aanvaardbaar niveau – over mama’s pan. En wat vond ik het tof dat hij er door geraakt was en mij aanmoedigde door te gaan, dat twijfels en onzekerheden erbij horen. Ook hij heeft het – zeker in de beginjaren – niet altijd makkelijk gehad. Al met al heb ik een kwartiertje met deze fantastische man mogen kletsen en in het kader van ons bezoek aan de zuivelboerderij gaf hij me een leuk recept waarin melk verwerkt zit. Hoe bijzonder dat ik dit recept – direct uit de hand van de master – voor jullie ga maken vrijdag. Het is een winterse lasagne met gestoofde kip en savooiekool. Enjoy!

Het is een blijft natuurlijk wel een wereldberoemdheid dus een fotootje zat er helaas niet in, zelfs niet met Lowie 😦

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s