Vegan… durf jij het aan?

vrijdag 29 juni

‘EXPERIMENT’ VEGAN LASAGNE

kiloshop

Ik hou wel van een beetje vintage, zolang het maar een beetje fris oogt. Maar afgelopen zaterdag, op de pont naar Noord… bleek ik op een VEGANboot te zitten. En ik moet dit delen, ik zit er al dagen mee: de mensen waren bewust heel lelijk aangekleed met mufriekende kleding…

van de kiloshop (tweedehandskleding waar je per kilo kleding koopt, en ze hebben er echt mooie vintage spullen…). Kijk, als je dat nou een beetje leuk combineert… Maar van de welgevormde jonge mannen en vrouwen was niks over… je zag geen vormen meer. Het was vreselijk, ze waren van top tot teen gehuld in mintgroene ribbroeken, oversized synthetische sweaters met dito jas, kneuzige laarsjes, ‘geinige’ zonnebrillen en natuurlijk afgetopt met een (lelijke) heuptas (ja ik weet ook wel dat het weer mode is, maar doe het dan leuk). Opgemaakt met oude brokkelige make-up. Luister… iedereen is (in principe/ergens/diep van binnen/meestal) mooi, maar waarom maak je jezelf lelijk? WHY?

Aangekomen in Noord hoorde ik dat er een veganfestival aan de gang was (na grondige research kan ik dit gans niet bevestigen maar ik had een haakje nodig voor het verhaal), en dat verklaarde veel. Want VEGAN… dat is niet gewoon veganistische eten (want zo spannend hoeft dat niet te zijn) maar dat is natuurlijk een lifestyle, en wel een waar lelijke oude muffe kleren bij horen. En dat is toch raar? Ten eerste: eet lekker wat jij wil, prima als dat veganistisch is (schijnt inderdaad wel gezond te zijn) en ten tweede prima om het uit te dragen maar dat doe je dan toch niet in stinkende kleren?

Nee laat ik dan het voorbeeld geven…

Het hele vegangebeuren liet me niet los en nu het ik een heel dik veganistisch kookboek gekocht. En nu moet ik er aan… en jullie ook. Ik dacht eerst een veilig gerecht te kiezen dat eigenlijk sowieso al vegan is… maar dat vind ik een beetje flauw. Dus nu…. heel spannend… krijgen jullie veganistische lasagne… met natuurlijk veel groenten, tofu en veganistische cheddar. Ik vind het spannend. En als het niet lekker is…. dan weten we dat ook weer (maar ligt het niet aan mij).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s