Veel voor weinig – week

Een dure maand vraagt om concessies – deze week veel voor weinig week!

Binnen een half uurtje waren de met zorg uitgezochte cadeaus weer uitgepakt. Tevreden maar ook gedesillusioneerd omdat aan het feest waar ze weken naar uitkeken, abrupt een einde kwam. Ja, ook dat gevoel hoort bij Sinterklaas. Net als het gevoel wanneer je uren hebt staan koken en binnen een kwartier alles verorberd is…

Maar ik heb geluk, want ik sta ook dagen in de keuken, maar daar eten dan vervolgens ook heel veel mensen van. Ik krijg daar veel dankbaarheid voor terug en ik verdien er ook nog wat mee. Wat een feest.

Maar over feest gesproken…wat is het een dure maand. De bodem is al weer in zicht. En of je nou op een goudmijn zit of niet, een meevallertje is altijd welkom, niet waar?! Daarom is het deze week bij mama ‘veul-voor-weinig’ week. Pakken we ook meteen even de compensatie vleesconsumptie mee, want we gaan voor geheel vega deze dagen.

dinsdag 8 december

bloemkool-kikkererwtencurry met mangochutney en homemade platbrood! Eerder gemaakt dit jaar en wegens succes op herhaling (7,50)

donderdag 10 december

pasta a la norma; penne met tomatensaus en geroosterde aubergine. Vergis je niet in de eenvoud hiervan: dit is pure rijkdom (7,50)

Auteur:

Met eten uit mama's pan wil ik terug naar de tijd dat we nog gewoon mochten genieten van het eten op ons bord. Uit mama's pan is ontstaan uit het feit dat zo'n beetje alles tegenwoordig op de zwarte lijst staat: suiker, zout, vet en zelfs fruit lijken een boosdoener. Ik wil juist gewoon genieten van koken en eten zónder na te denken. De maaltijden uit mama's pan doen je oude tijden herleven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s