Waanzinnige wintersportweken deel 1 Oostenrijk

Op vakantie maak je herinneringen. Soms zijn ze levendig en tastbaar, soms zijn het flarden. Vrolijke vakantieherinneringen worden in deze tijd nauwelijks aangemaakt. En ik begrijp dat het voor veel mensen een zure Apfel is dat er niet gewintersport kan worden. Met de overdaad aan wintersportgerechten wil ik jullie toch een vleugje van het wintersportgevoel meegeven. En hoop ik dat met elke hap de bestaande herinneringen weer gaan leven. Aankomende week het Duitstalige deel 1 en in februari deel 2…de rest :-).

Mijn eigen wintersportherinneringen zijn een lange flard van afdalingen, weersomstandigheden, familie en vooral van eten en drinken…

Stil wit landschap. Verse sneeuw. Genieten. Stube. Bevroren voeten. Altijd gezeur met rottige skischoenen. Te hard, geen controle. Schladming. Liftfile. Vieze adem. Gulashsuppe. Sneeuwhappen. Moeder en tantes aan de schnapps. Later zelf aan de schnapps; goed voorbeeld doet goed volgen. Te warm, smeltende vieze sneeuw. Fraulein nog eins bitte! Skischoenenhoklucht. Homemade broodje gehaktbal onderweg. Zweten; eind lopen met skiuitrusting. Sneeuwstorm, kaasfondue. Moeder in banaan. Uit de lift vallen. Keller. Verzuring. Skistok in kruis. Stube. Kaiserschmarrn. Mist. Weihnachten. Bierpul. Germknödel. Hotel met toetjestrein. Feest in Fiss. Hotel met saladewagen. Overdaad. Beneveld in het donker naar beneden skiën. Wienerschnitzel. Regen. Pommes Frites. Sleeplift heel letterlijk met ski erachter gehaakt en op je rug erachteraan gesleept. Skileraar. Wedstrijdjes met de skiklas. Bevroren hoofd. Apfelstrudel met Vanillesaus. Knipkaart. Winterberg. Currywurst. Broodmemory. Gelukkig. Altijd gelukkig.

Het wintersportmenu Oostenrijk:toetje van de week (beide dagen te bestellen): Tobleronemousse (3,50)

soep van de week (beide dagen te bestellen): Gulashsuppe ungarischer Art (6,50 0,5 ltr/12,- liter)

Dinsdag 19 januari: Spaghetti mit Bolognesesoße (met tijd, aandacht en liefde) oder Bolognese ohne Fleish. Met Zwitserse strooikaas natuurlijk. En Oostenrijkse komkommersalade. (8,-)

Donderdag 21 januari Wienerschnitzel met Kartoffelsalat und Rotkraut. (9,50)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s