Er is er een jarig en dat vieren we met een tapasmenu…

Je komt ‘m niet al te vaak meer tegen die klassieke slagroomtaart, maar als ik ‘m eens tref word ik van de aanblik al misselijk. En bij het zoeken naar wat aardige fotootjes voor bij het verhaal van de week, is me duidelijk geworden waarom… ik ben er gewoon mee doodgegooid in de eerste jaren van mijn bestaan. Ik zie kleine variaties in de toppings maar mainingrediënt is toch duidelijk slagroom. Verder moge het duidelijk zijn dat het we hier getuige zijn van mijn eerste verjaardagen en wel op 8 april. En laat het nou aanstaande donderdag 8 april zijn. Dat moet gevierd worden. Doe je mee?

Ik schrik er wel een beetje van hoor… 43 jaar, ik voel me nog steeds een enorm kind. Maar dankbaar voor mijn gezondheid, modder ik lekker aan waardoor elke dag weer een groot avontuur is. Soms leuk en soms niet.

Bladerend door het slecht geordende fotoboek, kwam ik vooral veel foto’s tegen van onze vakanties in Alicante, kustplaats in Zuid-Spanje. Hele zomers verbleven we er en ook op latere leeftijd ben ik er nog veel geweest. Heerlijke stad en enorme stranden en… jawel… het eten en de fantastische en obers. Deze week een bijzonder feestmenu met mijn favoriete tapas, uiteraard alles huisgemaakt. Het is ook mogelijk de feestvreugde te verhogen met een flesje huisgemaakte sangria (6,50,- voor een flesje van 300 ml). Het hele tapasmenu kost 12,50

pan con tomate (geroosterd knoflookbrood met geraspte tomaat) – tortilla Espagnola de patatas (Spaanse omelet met aardappel – albondigas (gehaktballetjes in tomatensaus) of champinones al ajillo (knoflookchampignons) – patatas bravas met salsa (aardappeltjes uit de oven met pittige rode saus apart) – verduras a la plancha (gegrilde groenten) – bakje aioli

Ik weet het…. allemaal wat duurder dan normaal, maar het is dan ook feest! Volgende week doen we weer budget.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s