Lof aan ons Schoon

vrijdag 10 maart

Witlof met aardappelen en appelmoes

P1010145

In al die weken dat mama staat te koken, hebben we het nog helemaal niet gehad over de ‘andere mama’: de schoonmoeder. En dat kan toch eigenlijk echt niet, ronduit respectloos. Dus bij deze, maak kennis met Schoontje. Dan komt meestal de vraag ‘En wat is haar echte naam?’. Schoontje is haar echt naam.

Schoontje is mijn fantastische schoonmoeder en altijd in voor een projectje. Ze is niet te stuiten. Ze vindt haar zonen en schoondochters fijne mensen maar echt leven doet ze toch voor haar kleinkinderen.Als het kan, past ze op de kinderen zodat we kunnen doen wat we willen doen. Onbetaalbaar. We betalen haar uit in eten.

Voor Schoontje geldt ‘geen ingewikkeld’ gedoe en vooral als het gaat om eten. De Hollandse pot is dan ook – op enkele uitzonderingen na – favoriet. Wanneer ze bij ons is, eet ze graag mee, maar dat besluit wordt vaak pas genomen als bekend is wat we eten. Toen de kinderen wat kleiner waren, was de kans groot – 50/50 kans – dat er pasta bolognese op het menu stond (die komt zeker nog een keer op het vrijdagmenu te staan). Ze deed daar nog wel een tijd aan mee, maar steeds vaker vertrok ze voor het eten om zelf ergens wat te scoren. En hoewel ze koken geen bal aan vindt, bood ze met enige regelmaat aan om friet te halen of om zelf te koken. Haar hutspot is waanzinnig en misschien – als de winter ons blijft pesten – komt hij deze winter nog voorbij. Maar eerlijk is eerlijk… ik heb liever de lentezon dan hutspot. Dan volgend jaar maar.

Je begrijpt dat mijn schoonmoeder vol lof is over het eten uit mama’s pan. Vandaar dat we deze week witlof eten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s