Rendang, rijst en zoetzure komkommer

-vrijdag 14 april-

mr-chin-cv

Zo tussen nu en de zomervakantie begin ik altijd het overzicht een beetje te verliezen. Werk, administratie, huishouden en kinderen die op school van alles moeten of ineens vrij zijn, stapelen zich op. Ik krijg het gevoel dat ik maar met moeite de bordjes draaiende kan houden, net als Mr. Chin. Kennen jullie die?

De boerderij waar ik vroeger woonde was een waar speelparadijs: er was een enorme spooky zolder, kelders, een opkamer, lange gangen, inbouwkasten in alle soorten en maten en we hadden een ‘tenniskamer’. Tennis omdat er een tijd lang een tafeltennistafel stond. Die echter ging later naar ‘het zaaltje’ in de schuur: een ware feestzaal met bar, twee flipperkasten, ‘vogeltje pik’ en de tafeltennistafel dus. Maar goed, die tenniskamer was een serieuze speelkamer met een hoop meccano, lego en een treintafel. En…. jawel: een MSX met toffe spelletjes zoals Pac Man, Boulderdash, Nemesis en Mr. Chin. En met die laatste identificeer ik mezelf de laatste dagen: als een dolle maar op en neer rennen tussen de paaltjes om te voorkomen dat die bordjes in scherven op de grond belanden.

Dat hou je niet lang vol, dus maandagochtend draaide ik mijn rug even naar de bordjes toe en stalde ik mezelf achter het fornuis. En zo stond er een uurtje later een heerlijke rendang te stoven. En het was me een partij lekker. Dus maak ik het vrijdag weer. En ik beloof dat er geen scherven in het eten zitten!

Auteur:

Met eten uit mama's pan wil ik terug naar de tijd dat we nog gewoon mochten genieten van het eten op ons bord. Uit mama's pan is ontstaan uit het feit dat zo'n beetje alles tegenwoordig op de zwarte lijst staat: suiker, zout, vet en zelfs fruit lijken een boosdoener. Ik wil juist gewoon genieten van koken en eten zónder na te denken. De maaltijden uit mama's pan doen je oude tijden herleven.

2 gedachten over “Rendang, rijst en zoetzure komkommer

 1. Wat ziet dit er mooi en verzorgt uit zeg
  Ga zeker eens wat bestellen (vega of met vis)
  dag buurvrouw wellicht tot gauw.
  Groet van margot LPW 19

  Like

  1. Hallo Margot,

   Dank voor je leuke berichtje. En sorry voor de late reactie, op de een of andere manier kon ik je bericht nergens meer terugvinden.
   Ik hoop je snel te zien. Wanneer mogelijk biedt ik een vegetarische optie aan of maak ik iets helemaal vegetarisch. Vis zal in de zomer wel eens voorbijkomen.
   Groetjes,
   Clara

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s