Broodje subtiele kipshoarma (ook vega)

– vrijdag 28 april –

Shoarma dus. Het zou een nogal open deur zijn als ik nu op de proppen kwam met een of ander nachtelijk avontuur met veel drank. En dat we daarna shoarma gingen eten. Dat je moeder de volgende ochtend binnenkomt, geschrokken wegtrekt met de vraag of er een gasleiding is gesprongen. Wat een lucht!

Ook weet iedereen hoe lekker vies shoarma op een lamlendig moment kan zijn. En is bekend hoe goor je je daarna voelt. Die kant- en-klare knoflooksaus, de veel te zoute shoarma. Zelfs na drie dagen vasten, boer je nog steeds knoflook op. Nu zijn we volwassen en bakken we thuis misschien nog wel eens wat vlees dat we voorzichtig in een broodje stoppen, blaadje sla en wat verantwoorde knoflook-mayo-yoghurtsays erbij. Ook best lekker, maar sensationeel… mwaoh.

Nu staan er wat ‘gekke’ dagen voor de deur en zou het zomaar eens kunnen dat jij vrijdag even niks meer wil, maar wel een broodje shoarma… zonder de bovengenoemde toestanden. Lekkerder en gezonder.

Vrijdag bak ik voor jou shoarma van sappige kippendijtjes. Zelf gekruid natuurlijk, dus niet zout maar smaakvol. Erbij een frisse kruidenknoflookyoghurtsaus (langste woord van de site so far). Een mediterrane salade met komkommer en tomaat erbij, wat sla en brood natuurlijk. Voor de vega’s of voor wie op Koningsdag te veel broodjes beenham heeft gegeten, maak ik aubergineshoarma met feta.

Een hele fijne Koningsdag en tot vrijdag!

Auteur:

Met eten uit mama's pan wil ik terug naar de tijd dat we nog gewoon mochten genieten van het eten op ons bord. Uit mama's pan is ontstaan uit het feit dat zo'n beetje alles tegenwoordig op de zwarte lijst staat: suiker, zout, vet en zelfs fruit lijken een boosdoener. Ik wil juist gewoon genieten van koken en eten zónder na te denken. De maaltijden uit mama's pan doen je oude tijden herleven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s