Karbonades met appel, aardappels uit de oven en…

– vrijdag 5 mei –

bitterbal met vlag

Vrijdag vieren we de vrijheid. Nu ben ik zo’n type dat van alles een beetje weet en iets met een klok en een klepel. Dus laat ik hier vooral niet de diepte ingaan over 5 mei. Wel denk ik zo nu en dan na over vrijheid en kom ik tot de conclusie dat vrijheid voor mij betekent dat ik de mogelijkheid heb om alles te doen en laten wat ik wil. En laat ‘Eten uit mama’s pan’ daarvan nou net het perfecte voorbeeld zijn.

Afgelopen najaar kwam het hele panverhaal bij me binnen als een soort visioen. Ik werd helemaal wild en kon niet meer slapen. Ideeën te over (ja dat komt allemaal nog!). Twee dagen later was mijn poster klaar en stond ik bij de drukker op de stoep. Een week later had ik een website* en twee weken daarna gingen de eerste maaltijden de deur uit. Ik dacht niet na, ik deed het gewoon. Beren op de weg zag en zie ik niet en ik heb niks te verliezen. Dat ik dit zomaar kan doen, dat voelt voor mij als vrijheid. Alles wat ik graag doe, komt bij elkaar als goede custard: schrijven, koken en mensen blij maken.

Nu wilde ik eigenlijk chili con carne maken, maar dat past echt helemaal niet bij het verhaal dus die schuif ik door naar volgende week. Deze week gaan we natuurlijk voor iets Hollandsch: Karbonades met mosterd en appels, aardappels uit de oven en nog nader te bepalen groenten (ook dat is vrijheid).

*over mijn andere websites deed ik maar liefst twee jaar… (ik werk ook als tekstschrijver en schrijver van levensverhalen)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s