groenten uit de oven, merquez en stokbrood

– vrijdag 19 mei –

IMG_6111
3 jaar geleden in Le Fourniltenue

 

Nou zeg… dat is me ineens en partijtje warm buiten! Vrijdag is het gewoon weer 10 graden kouder maar daar trekken we ons niks van aan. Dus eten we groenten uit de oven, met merquezworstjes en stokbrood. De laatste is geen sluitpost maar een fenomeen op zich. Namelijk de baguette tradition van Le Fournil in Oud Zuid. Daar verkopen ze de beste Franse baguettes van Nederland en misschien ook wel van Frankrijk. En ik kan het weten want ik heb er een jaartje gewerkt.

 

Om de zoveel tijd kriebelt het en wil ik weer met mijn handen aan de slag, in een omgeving die me aanspreekt. Dus… sta ik om de zoveel tijd in een winkel vol eten, maar dan wil ik wel alleen het beste van het beste. Zo heb ik na mijn studie lange tijd bij Erik’s Delicatessen gewerkt. Met geen enkele ervaring, meteen hoppa fulltime aan de slag. Ik weet nog dat ik in de eerste maanden regelmatig nachtelijk bezoek kreeg van klanten. Dat ik echt opstond om plakjes kaas te snijden. Levensechte dromen, bizar. Maar verder heel veel geleerd en flink wat pondjes kaas gesneden en ook aangekomen. Thuis had ik nog niet genoeg en kregen vrienden  – na een reeds copieuze maaltijd – steevast een uberdecadente kaasplank voorgezet. Ik kon er geen genoeg van krijgen… tot ik er opeens toch genoeg van had.

Later werkte ik nog eventjes bij slagerij de Leeuw en de laatste keer bij Franse bakkerij Le Fournil in Oud-Zuid. Wat een heerlijkheid was dat: de beste croissantjes, taartjes en broden. Bezig zijn met goede spullen, wat een geluk. Ook in mama’s pan probeer ik zoveel mogelijk met de beste producten te werken, zonder daarin te overdrijven, want we willen de prijs ook leuk houden. Vlees komt altijd van de slager (de Wit of In het Veld), groenten van de (Turkse) supermarkt.

Dit wordt genieten hoor mensen… lekker stuk brood, groentes en merquez erop en dan nog lekker beetje soppen in dat nat. Jammie.

En mocht je denken ‘ik sla deze week even over’ weet dan dat mama’s pan volgende week op vakantie is. Ik kom terug met Spaanse inspiratie :-).

Tot vrijdag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s