Hachee in je gezicht?

-vrijdag 9 juni-

lasagne met een kleine salade (vega mogelijk)

image
Een keer met bierdopjes in plaats van een bril. Altijd netjes aan tafel is ook zo wat…

Als je nu op het consultatiebureau zou vertellen dat je driejarige kind weigert te eten en je haar gisteren met haar hoofd in een bord eten heb geduwd, dan zou de aantekening een feit zijn. Alleen de eerlijke biecht zou de arts weerhouden een AMK-melding te doen.

Het is van de eerste herinneringen die ik van mijn leven heb: hachee, rode kool en aardappelpuree in drievaks op mijn gezicht. Broers die me uitlachten, mijn moeder die me te hulp schoot. Het eten was gelukkig afgekoeld, anders zou ik dit niet schrijven. Ik besprak het voorval vorige week nog met mijn vader. En ik begrijp hem heel goed hoor, ik heb echt vaak de neiging gehad om hetzelfde bij mijn kindertjes te doen. In plaats daarvan heb ik niet de kinderen, maar de borden een optater gegeven. Ook superverantwoord, nietwaar?

Een ander incident dat onlangs nog met de familie besproken werd, is het ‘spaghetti- en zoutbus’ -incident. Het betreft mijn oudste broer die weer eens op het eten zat te mopperen. Spaghetti bolognese was het. Van kwaaiigheid gooide mijn vader de slierten tegen het plafond. Dat was niet moeilijk hoor, we aten in een keldertje. Mijn broer rende – tussen de toen nog gewoon niet hippe vetplanten door – het trapje op waarop mijn vader hem nog ‘een trap na gaf’ door er een zoutbus achteraan te gooien. De slierten aan het plafonds zijn uiteindelijk pas tegelijk met de sloopkogel neergekomen. Prima voor die slierten, maar heel jammer van de monumentale boerderij :-(. Daarover vast een andere keer meer.

Vrijdag eten we een lekkere hearty meal, het is ten slotte al weer herfst! En om toch nog iets van het verhaal (bolognese) in het gerecht te verwerken, wordt het deze week lasagne* met een kleine salade. Lekker toch? Tot vrijdag!

*ook vega is mogelijk

2 reacties op ‘Hachee in je gezicht?

  • Pracht verhaaltje wat op waarheid berust. Geweldige opname bij de ouders van Jannie onze hulp.
    De tijden veranderen dus de kindertjes benaderen we tegenwoordig anders en je hebt de kindertelefoon!
    Toen en nu nog steeds kan ik niet tegen verkwisting van voedsel. Ja, dan de zoutbus, toch leuk zo in je geheugen graven waar ik weinig moeite voor hoef te doen. . Deze keer had ik geen pantoffels aan. Het gekke is dat ik vanuit mijn voet bijna altijd bingo had.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s