De prijs van liefde

-vrijdag 3 november-

Rendang,  rijst en atjar (ook homemade)

imageimage

Deze week kreeg ik een bak rendang in mijn handen gedrukt. Zomaar gratis. Ik was niet verbaasd toen ik de ingrediëntenlijst bekeek en trok eens te meer de conclusie ‘hoe meer ingrediënten, hoe goedkoper’. Wat er niet in zit, is namelijk onbetaalbaar: liefde.

En dat is een van de redenen dat hier elke vrijdag en pan vol liefde op het vuur staat.  Oprechte geuren en echte smaken. Tij en aandacht, dat is waar het mama om gaat. En natuurlijk is er niks mis met een beetje convenience. Ook ik maak mijn appelmoes niet altijd zelf…. bijna nooit eigenlijk….

Maar dat gaat veranderen. Want toen ik vorige week voor het appelmoesschap stond zag ik dat HAK nu ook appelmoes heeft met de helft minder suiker. Op zich goed nieuws. Maar wat schetst mijn verbazing… hij is een paar dubbeltjes duurder. Verder alles hetzelfde als de traditionele appelmoes. Minder ingrediënten dus, maar toch duurder. Zouden ze er nou liefde ingestopt hebben?!

Aanstaande vrijdag steek ik Conimex naar de kroon en maak ik een van mijn favoriete gerechten: Rendang met rijst en homemade atjar.

Tot vrijdag!

 

 

 

 

 

Een reactie op “De prijs van liefde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s