Mehrnoesh kiest voor Hollandse pot!

– vrijdag 1 februari 2018 –

spinaziestamppot met geitenkaas en gekarameliseerde uitjes (speklapje optioneel +0,50)

toetje: kokoscake met citroensiroop

IMG_9825
initiatiefneemster Beste Nieuwkomer Mehrnoesh Forouzandeh

Nu het huis en alles wat daar in staat, waaronder dus ikzelf, al twee weken naar aubergine ruikt, koken we deze week geurneutraal. Spinaziestamppot, het favoriete Nederlandse gerecht van de Iraanse Mehrnoesh Forouzandeh: initiatiefneemster van de stichting Beste Nieuwkomer.

“Toen ik acht was zette ik samen met mijn ouders, zus en broertjes voet op Nederlandse bodem. Het contrast met thuis was uiteraard groot en zeker aan tafel was dat duidelijk te zien. We moesten heel erg wennen aan de Hollandse keuken, die vrij eenvoudig is. Wat aardappels, groente en een stukje vlees. That’s it! In Iran draait bijna alles om eten. Vrouwen staan bijvoorbeeld de hele dag in de keuken om 3 verschillende gerechten voor die dag te maken. De tafel staat dan vol met eten, vooral als gasten langs komen.”

“Toch ben ik al vrij snel gaan houden van de Hollandse keuken en de eenvoud ervan. De Iraanse keuken is erg gekruid en soms complex. Daar heb ik ook niet altijd zin in dus zet ik regelmatig stamppot op tafel, spinaziestamppot is mijn favoriet. Wel met flink wat peper, dat dan weer wel.”

Mehrnoesh heeft zich altijd welkom gevoeld in Nederland. Ze heeft de mogelijkheid gekregen haar talenten ten volle kunnen benutten, zoals ze dat nu ook doet met het op poten zetten van de Beste Nieuwkomer-awardshow. Zij wil dat de nieuwkomers van nu, net als zij toen, zich ook welkom voelen, kansen krijgen zodat ook zij met hun talenten kunnen bijdragen aan de Nederlandse maatschappij.

Ook deze week gaat de opbrengst naar deze stichting. Kun je niet komen eten, maar wil je wel doneren, ga dan naar de crowdfundingspagina van Beste Nieuwkomer. 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s