Een feestelijk afsluiter

-vrijdag 9 februari-

Zereshk polo ba morgh

(deze week geen toetje*)

Zereshk-Polo-Ba-Morgh-1

Komende vrijdag kook ik voor de vierde en laatste keer samen met een nieuwkomer. Deze vrijdag kook ik samen met Ashkan (29) uit Iran. We koken zereshk polo ba morgh: kip met perzische rijst en zuurbessen. Een bijzonder en feestelijk gerecht. 

Omdat ik het gerecht niet kende, stuurde Ashkan mij alvast een youtubefilmpje en ik zeg je: dit wordt smullen. De boodschappenlijst echter kent eén obstakel: zuurbessen. Misschien heeft iemand een idee en anders open ik morgen de zuurbessenjacht en merken jullie vrijdag wel of ik ze heb gevonden.

In Iran eten ze dit gerecht tijdens etentjes met vrienden en familie maar ook op bruiloften en andere grotere partijen vindt het gerecht gretig aftrek. Schroom dus niet om vrijdag in gezelschap met vrienden te eten en een grote schaal te bestellen.

Ik heb er zin in!

*ik concentreer me deze week op het hoofdgerecht!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s