Gulasch uit de Oostenrijkse kookbijbel

-vrijdag 23 februari-

Oostenrijkse Gulasch met rijst en zoetzure komkommer

toetje: Oostenrijkse Sachtertorte

Mijn dochter kwam even geleden vol enthousiasme thuis van het speelafspraakje bij haar beste vriendinnetje. Ze had nog nooit zo lekker gegeven. Gulasch was het. En nu ik van plan ben dit voor jullie te maken vrijdag, ben ik achter het recept aangegaan bij de moeder van het vriendinnetje, als rasechte Oostenrijkers zouden zij wel hét authentieke recept hebben… 

Voel je ‘m al aankomen? Ik kreeg – met excuses – een Knorretje (een Duitse dat wel) over de what’s app gestuurd. Daar moet iedereen maar het zijne van denken, maar erg vind ik wel dat mijn dochter op de een of andere manier een voorliefde voor pakjeswerk heeft ontwikkeld. Dit terwijl hier in huis al jaren geen pakje meer te bekennen is. En als ik denk aan al die maanden mamamelk en de babyhapjes die ik heb geproduceerd… dat stemt me wat verdrietig. Hoewel ik het natuurlijk altijd met veel liefde gedaan heb.

Vrijdag wordt dus een spannende dag. Zal mijn dochter de echte gulasch ook lekker vinden? En echt wordt- ie hoor, want gelukkig had de Oostenrijkse mama ook Der goldene Plachutta (de Oostenrijkse kookbijbel) liggen. Het recept is overigens hetzelfde als de Hongaarse gulash, voor degene die net wilde opmerken dat dit gerecht oorspronkelijk Hongaars is.

Ik serveer het met rijst en zoetzure komkommer. Het toetje is (echt) Oosterijkse sachertorte, ook uit der goldene Plachutta.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s