De Chinees, wie is er niet groot mee geworden?

– vrijdag 8 juni –

Kipsaté met pindasaus, witte rijst en komkommer/kokossalade

ve tsin
Wie is er niet groot mee geworden?

Nummer 34, 65, 124, 80, 106, 2, 96 en een twee glazen Spa Lood. Ofwel, koe low yuk, babi pangan, foe yong hai, kipsaté en de ‘gezonde’ vegetarische optie tjap tjoy. Kroepoek en sambal elbij. En dit alles overgoten met een heerlijke Ve Tsjinsaus, zodat je er van blijft eten. En dat, dat deden we. Oh, ik vergeet de Chinese tomatensoep nog… waarin de combinatie van suiker en Ve Tsin perfect in balans was.

Maar laat ik niet al te lullig doen, er liggen wel een hoop herinneringen bij de Chinees aan tafel. Het was altijd gezellig met een file aan rechauds, knapgesneden wortelkunstsnijwerken (waarom altijd kapot maken?), ernaast de vette glazen met doodgeslagen cola en na het eten een overheerlijke lolly. Terug naar huis van de wintersport stopten we altijd bij de Gouden Muur in Breda (met aquarium, met van die onsmakelijk vissen). In Etten – Leur zaten we vaak aan de rijsttafel bij Yang garden op de markt, totdat Mei Wah naast het station een ‘all you can eat’ concept startte. Op een enkele vijfguldenbak bami – die ik als student in Maastricht naar binnen slurpte – na is het trauma denk wel bij Mei Wah geboren. Ik herinner me vooral die drukkende warmte in al die zaken en het opgeblazen gevoel erna. Van dat laatste ben ik helaas nooit meer afgekomen…

Vrijdag ga ik jullie daarom ook niet lastigvallen met Chinees en Ve Tsin maar wel met  kipsaté, met uiteraard pindasaus, witte lijst en komkommerkokossalade.

Echt lekkel hool.

NB: ik weet niet of dit soort r/l grappen nog wel kunnen in de huidige tijd… maar ik doe het toch, het is ten slotte ook heel makkelijk om de grap niet te maken. Dusssss.

 

 

 

 

Een reactie op “De Chinees, wie is er niet groot mee geworden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s