Mama’s Bakery Institute

vrijdag 15 juni

Maleisische curry met eieren en gestoomde rijst

Ik hoor je denken…. gaat ze nou naast haar schoenen lopen… een bakery institute? Vrees niet… ik begin gewoon met het opleiden van mijn eigen kinderen. Eigenlijk vind ik bakken met kinderen best irritant omdat het een xxxxxzooi wordt, maar gisteren las ik de wijze woorden van Donna Hay: ‘laat kinderen zelf koken en bakken en let even niet op de rommel’. En zo is het natuurlijk… anders leren ze nooit wat…

En zo kwam het dat we op de zoveelste studiedag van het jaar een hele ochtend koekjes stonden te bakken. Kliederen is natuurlijk eén ding maar laten we het dan in ieder geval hygiënisch doen. Vooral de oudste is altijd al een echte kliederaar, dat stimuleerden we in de beginjaren ook, want dat zou goed zijn voor de zintuiglijke waarneming… Dus zij mocht lekker met haar handjes in het eten knijpen en wij vonden dat natuurlijk allemaal reuzeschattig…nou ik zal je zeggen: bij nummer twee en drie hebben we die kant van de opvoeding anders ingevuld. Want waar je hoopt dat een kind op den duur wel wat netter met eten omgaat, is dat in haar geval nog niet gelukt. Wanneer we hebben gegeten is het de stoel van de oudste die in de sop moet… Maar nu is ze acht en wil ze graag meedoen aan de cupcakecup. Daar wil ik haar best wel mee helpen maar dan moet je dus echt niet je handen gaan aflikken als er suiker aanzit, long way to go. Dus… mama’s bakery institute geeft vooralsnog cursus netjes eten en bakken voor haar eigen kinderen voordat het haar deuren opent voor andere bakliefhebbers… en ik heb zo’n gevoel dat dit nog wel eens heel lang zou kunnen duren…

Wat dit te maken heeft met Maleisische curry? Helemaal niks. Behalve misschien dat onze kinderen enorm van eieren houden. En wij ook. En de curry houdt ik kindvriendelijk dus wel gekruid maar niet te pittig.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s