Sex, slachthuis en sinterklaas

vrijdag 7 september

Melanzane alle parmigiana

IMG_4094

Wat hebben sex, slachthuizen en sinterklaas met elkaar gemeen? Het zijn van die onderwerpen die je niet even met je kind bij de bakker bespreekt. Van die dingen waarvan je vindt dat je een goed verhaal paraat moet hebben. Vorige week kwam de vleeskwestie met mijn zoontje van vijf ter sprake…

Wandelend door het Amsterdamse Bos, viel zijn oog op bovenstaande sticker, geplakt op een brugleuning. Mijn antwoord op wat er stond ‘wij zijn niet jouw spek’ resulteerde in een vragende blik, ten eerste omdat spek eerder met snoep wordt geassocieerd. Daarna volgde mijn uitleg dat sommige mensen geen vlees eten omdat ze het zielig vinden voor de dieren. Dat het het vlees op jouw bord of op je boterham van varkens, koeien of kip komt. En daarmee nam het mannetje genoegen. En omdat ik van dr. Spock heb geleerd dat je antwoord moet geven op de vraag en verder niets, heb ik het daarbij gelaten. Mijn dochter – die we toch wel mogen indelen in de categorie ‘slimme meid’ – deed wel een aanvulling “maar ja mama, die dieren zijn dan toch al dood?”. Beste dr. Spock… wanneer moet je je kind meer vertellen dan het vraagt?

Dit in combinatie met het eindeloze grijze gordijn de komende dagen resulteert in een zonnig vegetarisch recept vrijdag: melanzane alle parmigiana. Aubergine en tomaat uit de oven met mozzarella en parmezaan. En een stukje brood erbij om de saus van je bord te vegen.

Tot vrijdag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s