Voor alle Wolfjes en Jannetjes met witte shirtjes

-vrijdag 14 september-

Kip met linzen, tomaat en kappertjes &  pompoen uit de oven

kliederende kindje

Ik ben er echt niet zo trots op dat mijn kinderen hun shirt gebruiken als servet. Maar jaloers op ouders met kinderen die aan het einde van de dag nog geen vlekje op hun witte shirtje hebben, ben ik zeker niet. Want of je zit de hele dag boven op je kind (en je maakt jezelf gek) of het kind heeft geen leven (wat in het eerste geval natuurlijk ook zo is). Op het randje tussen herfst en zomer, einde middag, sloeg ik onderstaand tafereeltje gade…

“Wolf* (broekje-wit shirt))en Jannetje* (rokje- wit shirt), nu weg bij die watertafel. Ben je nu gek geworden. Ik heb er echt geen zin in hoor, jullie weer helemaal onder de modder.” Waarop moeder (nette gestreepte broek, wit shirt) de kinderen kordaat uit de modder trok, het scheelde niks…  Geïnspireerd door moeder 1 sleepte ook moeder 2 haar peuter van de waterpomp vandaan waarna ze het kind op ooghoogte (dikke duim) aansprak “kijk, nu heb je druppels op je broek”.

Ach, ik wil die moeders natuurlijk helemaal niet te kakken zetten, elke ouder heeft zo zijn zwakke kant als het om opvoeden gaat. Het is gewoon zo dat ik me er al heel lang geleden bij neergelegd heb dat we hier elke dag schone kleren moeten aantrekken (behalve ik, want ik heb de prints ontdekt: hoe praktisch!). Voor komende vrijdag raad ik ook prints aan want dan gaan we kliederen met linzen, tomaat en kappertjes. Wil je je grenzen verleggen… doe als Wolf en Jannetje en trek lekker een wit shirt aan. Hoeraaaa!

*vanwege privacyredenen berusten de namen in dit verhaal niet op de werkelijkheid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s