Freaky Vega Friday

vrijdag 9 november

Shoarma van krokante paddenstoelen met rodekoolsla en knoflooksaus

833FD9CA-08D1-41D3-A133-AF09BC5428A7
De griepjes en snotneuzen zijn weer in het land. Aansterken kan met dit gerecht uit het Italiaanse standaardwerk van Pellegrino Artusi.

 

In een van mijn strooptochten naar het meest authentieke recept voor Ragu Bolognese, stuitte ik onlangs op een wel heel interessant gerecht. Niet het recept van Ragu las ik, maar Ragout, dat was wel even andere koek of hanekam, lever en testikels moet ik zeggen. Het recept deed mij walgen en ik besloot meteen mijn vegetarische repertoire uit te breiden.

Een van de lekkerste vegetarische gerechten die ik onlangs heb gegeten is shoarma van krokante paddestoelen. Paddenstoelen met een bite, knapperige rode kool en knoflooksaus die – zoals het hoort bij een goed broodje shoarma – langs je mondhoek naar beneden druipt. Het deed me denken aan de nachtelijke broodjes shoarma uit een ver verleden, maar dan… tjsa… dan gewoon heel lekker en nog een beetje gezond ook.

Hoe ze in dat restaurant die paddenstoelen tot een next leven hebben gekregen, weet ik niet. Dus het wordt een beetje experimenteren morgen. Uiteraard zal het jullie aan niks ontbreken. Freak je lekker vega met ons mee morgen?

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s