Van kalfsmuis tot piskruis

Vrijdag 23 november

boerenkoolstamppot met spekjes, rookworst van de Wit en Amsterdams tafelzuur van de Leeuw

2252C2A3-2287-48E2-9CB0-141CE9E3325B
Kookvierdaagse

Het was even stil op de site, ik zat met mijn hoofd in de pannen en de piskruisen. Een verrassende en uitdagende combinatie. Even concreet: ik heb het hier over de organisatie en catering van een bedrijfsfeest voor 150 man. Mama’s pan is een paar zakelijke accounts en een hoop ervaring rijker en zo kun je me vanaf nu niet alleen vragen voor hapjes en drankjes maar ook voor alles eromheen.

Het was een ontzettend intensieve klus, maar de euforie wint het toch zeker van de vermoeidheid. Wat geeft het een kick als je alleen maar blije mensen ziet. Daar doen we het voor. Maar na al die gekkigheid heb ik ook de behoefte om weer een beetje normaal te doen en daarom eten we vrijdag gewoon hele lekkere boerenkoolstamppot met spekjes, worst en Amsterdams tafelzuur van de Leeuw.

Auteur:

Met eten uit mama's pan wil ik terug naar de tijd dat we nog gewoon mochten genieten van het eten op ons bord. Uit mama's pan is ontstaan uit het feit dat zo'n beetje alles tegenwoordig op de zwarte lijst staat: suiker, zout, vet en zelfs fruit lijken een boosdoener. Ik wil juist gewoon genieten van koken en eten zónder na te denken. De maaltijden uit mama's pan doen je oude tijden herleven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s