Chili Kondo Carne & Spark Joy

vrijdag 11 januari

– Chili con (of sin) carne met rijst en een salade –

5c1df747-9433-4c99-bfd9-3827ac7f2a39

Het eerste wat ik op 1 januari doe is de de kerstboom eruit gooien en alles wat met de donkere dagen voor en tijdens kerst te maken heeft; de opmaat voor de weken erna die voor mij in het teken staan van zo veel mogelijk daglicht en ruimte creëren. Zeker nu er nog meer pannen en minstens zo veel plannen zijn. Ik zal niet de enige zijn en het is zeker niet toevallig dat juist nu Japanse opruimgoeroe Marie Kondo zich opdringt via een Neflix-serie. Nou vooruit dan maar…

Ik was nog niet aan de boeken van Marietje toegekomen en een serie is dan wel zo makkelijk.  Ik heb er nu een gezien en ik denk dat ik de essentie wel te pakken heb: ruim op per categorie, alleen spullen bewaren waarvan je een ‘spark joy’ krijgt en dat op een logische plek zetten. En niet vergeten om tegen alles waar je afscheid van neemt ‘thank you’ te zeggen. Was de serie inspirerend? Jazeker.. en ik heb vervolgens als een malloot, volledig tegen alle Kondo-regels in, gedaan wat ik moest doen: de kelder uitgemest, de kleding van de jongens uitgezocht, keukenkasten opnieuw georganiseerd. Gewoon lekker alles tegelijk en door elkaar, ik heb zo mijn momentjes en die pak ik. Alles wat ik niet wilde heb ik in de auto gepropt. Morgen nog wat oude verfblikken erbij en hop naar de vuilstort en de kringloper (geen rommel kopen). Misschien kan ik dan alsnog ‘thank you’ zeggen want dat ben ik vergeten.

In het kader van opruimen en keukenkastjes kwam ik zo op het Kondoneuze idee om chili con carne te maken, want ja als iets lekker opruimt is het wel bonen en rijst (even kort door de bocht). Blijkt dat de keuken toch al lekker op orde is… niks van dat alles in de kast. Geen probleem… die pan vol spark joy komt er gewoon!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s