Ik wil gewoon een gehaktbal!!

– vrijdag 8 februari-

Andijviestamppot met gehaktbal en appelmoes (vega: komijnekaas)

E5CC5588-2496-46FA-A00B-177046EF4F59

Taco’s, burrito’s, quesadilla, chilaquilas…. het zijn allemaal variaties op de wereldberoemde tortilla. Hartstikke lekker maar ik ben er na tien dagen Mexico helemaal klaar mee. Misschien beter te begrijpen als ik vertel dat Mexico geen Keuringsdienst van Waren heeft maar bijvoorbeeld wel heel veel kippen (en mensen) van schimmige komaf. Kortom: (voedsel)vergiftigingen liggen op de loer. Als ik mijn eigen voedseltrauma een plekje heb gegeven, krijgen jullie van mij alsnog de beloofde Mexicaanse maaltijd en een fantastisch verhaal voorgeschoteld…maar nu wil ik een gehaktbal!

 

Auteur:

Met eten uit mama's pan wil ik terug naar de tijd dat we nog gewoon mochten genieten van het eten op ons bord. Uit mama's pan is ontstaan uit het feit dat zo'n beetje alles tegenwoordig op de zwarte lijst staat: suiker, zout, vet en zelfs fruit lijken een boosdoener. Ik wil juist gewoon genieten van koken en eten zónder na te denken. De maaltijden uit mama's pan doen je oude tijden herleven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s