Als je eenmaal geproefd hebt…

-vrijdag 1 maart-

kippendijen met citroen, ovenaardappeltjes met rozemarijn en knoflook, witlofsalade

mama’s pan hoort ‘m al ruisen

Als je je ogen sluit voel je de opmaat van de lente branden op je gezicht. En wie een beetje fantasie – of tinnitus – heeft, hoort het ruisen van de zee. Je steekt je kop in het heerlijke koele zandstrand en je weet: morgen is het gewoon weer winter. En dat is toch wel rottig want als je eenmaal hebt geproefd van de warme zonnestralen, dan wil je niet meer terug. Niet naar de wolken, niet naar de (natte) jassen, niet naar de files en al helemaal niet naar de stamppot. Dus eten we vrijdag een gerecht dat past in alle jaargetijden, maar toch zeker in die van de aanstaande lente: krieltjes met rozemarijn en knoflook uit de oven, kippendijen met citroen en witlofsalade. Bij gebrek aan zonlicht… steek nog even de laatste stompjes kaars aan. Enjoy!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s