Als je eenmaal geproefd hebt…

-vrijdag 1 maart-

kippendijen met citroen, ovenaardappeltjes met rozemarijn en knoflook, witlofsalade

mama’s pan hoort ‘m al ruisen

Als je je ogen sluit voel je de opmaat van de lente branden op je gezicht. En wie een beetje fantasie – of tinnitus – heeft, hoort het ruisen van de zee. Je steekt je kop in het heerlijke koele zandstrand en je weet: morgen is het gewoon weer winter. En dat is toch wel rottig want als je eenmaal hebt geproefd van de warme zonnestralen, dan wil je niet meer terug. Niet naar de wolken, niet naar de (natte) jassen, niet naar de files en al helemaal niet naar de stamppot. Dus eten we vrijdag een gerecht dat past in alle jaargetijden, maar toch zeker in die van de aanstaande lente: krieltjes met rozemarijn en knoflook uit de oven, kippendijen met citroen en witlofsalade. Bij gebrek aan zonlicht… steek nog even de laatste stompjes kaars aan. Enjoy!

Auteur:

Met eten uit mama's pan wil ik terug naar de tijd dat we nog gewoon mochten genieten van het eten op ons bord. Uit mama's pan is ontstaan uit het feit dat zo'n beetje alles tegenwoordig op de zwarte lijst staat: suiker, zout, vet en zelfs fruit lijken een boosdoener. Ik wil juist gewoon genieten van koken en eten zónder na te denken. De maaltijden uit mama's pan doen je oude tijden herleven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s