van niets iets maken

dinsdag 17 maart

Kip met aubergine, tomaat en kappertjes (of vega is met feta) en couscous

van niets iets maken

Op veler verzoek – en niet in de laatste plaats die van mezelf – is mama’s pan weer back in town. En op wat voor moment!? We worden belaagd door een virus dat de hele maatschappij lamlegt. Even twijfelde ik… is dit het moment om de draad weer op te pakken? Nou misschien wel juist nu mijn talent inzetten om van niets iets te maken. En aangezien de cateringklussen ook gecanceld zijn, tijd genoeg! Maar vooral vind ik het gewoon superleuk om voor jullie te koken.

Italiaans Vorige week was ik nog in Tenerife; koken voor een groep trailrunners. Nu een week later – half Europa op slot – is zo’n tripje ondenkbaar geworden. Bizar. Overigens heb ik Tenerife ook zelf al trailrunnend mogen ervaren, wat een prachtige gevarieerde natuur. Het aanbod groenten en fruit daarentegen was eenzijdig en bedroevend. Om dit te verwerken, dook ik na thuiskomst meteen in de heerlijke smaken van Italië. Daarom en omdat het – ondanks alles – toch ook gewoon weer lente wordt, kook ik deze week een zonnig gerecht van kippendijen met zachte aubergine, tomaat en kappertjes met couscous erbij.

Grote pannen En oh ja, mama’s pannen zijn vreselijk groot. Dus ken jij iemand die ook van lekker, voedzaam en makkelijk houdt, laat ze kennismaken met eten uit mama’s pan, er is genoeg voor iedereen!

Hygiëne Wellicht ten overvloede, maar ik neem de hygiënemaatregelen in acht, en zal voortaan niet meer in het eten niezen. Overdracht van de maaltijden vindt plaats aan de deur.

Vorige week stond mama’s pan nog in Tenerife op het vuur, inmiddels ondenkbaar…

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s