Eten uit mama’s pan bezorgd/t

Donderdag 19 maart

Minestronesoep (vega) met een broodje (6 euro ruime portie)

 

Vanochtend kwam-ie dan toch binnen: het coronavirus. Nee, nee, sorry….niet in huis, maar in mijn hoofd.
Met een brok in mijn keel fietste ik vanochtend vroeg naar school van de jongste, om zijn schoolwerk op te halen. Lege straten, lege schoolbankjes, dit voelde niet goed, surrealistisch maar zo echt waar. Maaaaaar mama zou mama niet zijn als we ook niet een positieve draai aan deze crisis kunnen geven….

Twee keer per week Ten eerste… blijkt de behoefte aan verse smaakvolle verantwoorde maaltijden groot te zijn. Dat thuiswerken en thuisonderwijzen energie en tijd vreet, bleek wel uit het aantal bestellingen vandaag. Zodoende schoot ons eigen thuisonderwijs er nog even bij in, maar morgen beginnen we echt. Omdat ik jullie wil ontlasten, zal ik de komende tijd ook op donderdag koken. Deze week minestronesoep met lekker veel groenten.

Bezorgen Ten tweede wil ik de mensen die de straat niet op kunnen of willen, de maaltijden bezorgen. Aangezien ik deze periode flink moet inleveren op me-time vind ik het helemaal geen probleem om in mijn eentje een avondwandeling te maken en de maaltijden af te leveren. Dus ken je iemand die zijn huis liever niet uitwil of -mag, maar wel lekker en gezond wil eten, dan kom ik gewoon bezorgen.

Coronamaatregelen Verder wil ik benadrukken dat als ik enige twijfel heb over mijn gezondheid of die van mijn naasten, ik niet zal koken. Daarnaast neem ik bij de bereiding alle hygiënemaatregelen in acht. Bij bezorgen of afhalen nemen we voldoende afstand. Dussssssss….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s