Hulp is nabij!

dinsdag 7 april

Volkorenpita kipshoarma (of vega halloumi), tzatziki en salade

donderdag 9 april

Gegrilde tomaatpaprikasoep (alltimefavorite) met een broodje

IMG_0592
Let it gooooooo, let it gooooooo

De coronacrisis lijkt – of eigenlijk alweer leek – een mooie keerzijde te hebben; we doen lekker veel samen en thuisonderwijs… prachtig, nu zien we eens wat onze kinderen allemaal moeten en hoe elk kind daar anders mee omgaat. We maken elke stap in de ontwikkeling van onze kinderen mee en dat is toch wel even bijzonder. Even. Inderdaad…

Want ja… het is echt wel gezellig hoor hier en de kinderen doen het fantastisch. Maar, gebrek aan structuur, geen sociale activiteiten, irritaties over gebreken in huis (#$%!printer bijvoorbeeld), je begrijp het wel, slurpen de energievoorraad schrikbarend snel leeg. Maar ik prijs mezelf gelukkig dat mijn kinderen zes jaar en ouder zijn. Was dit scenario een paar jaar eerder voltrokken dan zou ik het einde ervan hier niet durven delen. Dus…

nu richt ik mij verder tot de gezinnen die nog in de kleine- kinderen- die- niet- willen- eten fase zitten: het laatste wat je nu wil is met krijsende kinderen aan tafel zitten. Of überhaupt koken terwijl je net je hele dag heb geknutseld en hebt gewerkt met een inmiddels gescheurd paastafelkleed als achtergrond. De Nutrilon (of moedermelk misschien, want je hoeft toch niet weg) tussen je toetsen hebt weggepeuterd en wel je kinderen hebt gecaterd maar zelf bent vergeten om te eten. En met je laatste restje energie zet je nog iets op tafel waar het alsnog een drama wordt (it’s all coming back to me now, heb je het in de gaten?). Kon je het normaal nog wel verdragen omdat je vanavond of morgen lekker met vriendinnen zou gaan eten, nu blijft het decor hetzelfde. Leg de lat maar niet te hoog, pak de kleine mooie momentjes en kauw die uit tot het volgende zich aandient. En lees vooral verder…

Gisteren hebben we hier thuis de kinderen met een pizza (jaja, zelfgemaakt natuurlijk, gist bij de buren geleend, want dat is overal uitverkocht) achter de tv gezet (met Klokhuis, super verantwoord). Hoe relaxt is dat! Kun je – zeker in deze tijd – gewoon een keer in de week doen. We konden gewoon even -prikkelvrij- praten. En die andere dagen… tsja… kale pasta, soep, brood of…

eten uit mama’s pan :-). Want zeker in deze tijd maak ik de gerechten wat kindvriendelijker maar minstens zo smakelijk voor volwassen. Een broodelement is meestal wel een hit met kinderen want dan is er sowieso een ding om op te kauwen of om mee te gooien (gewoon teruggooien!). Deze week (volkoren = lekker lang kauwen) pitabrood met kipshoarma, wortelsalade en tzatziki, en een simpele salade on the side. De vegavariant is met halloumi.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s