BARST!!

Moedertje lief! Soms zit het mee, soms zit het tegen….

Kijk, mama’s zijn ook gewoon mensen hè?! Nu schijn ik zo’n exemplaar te zijn dat altijd lekker relaxt overkomt (jij gestresst?! Neeeeeeeee toch!), altijd vrolijk en vol energie (ja hoor, hoe dan?!). Maar nee hoor mensen, ook hier bestaat het leven uit een lach en een traan. Ook mij kost het soms moeite alle ballen hoog te houden en moet het soms uit mijn (knoflook)tenen halen. En heel heel soms gaat het écht goed mis…

Vlam in de pan. Ik vond het wel supercool dat ik eens ging flamberen (namelijk de paddenstoelstroganoff), beetje vuur, beetje whisky en vlammen maar. Profi en hip fossiel dat ik ben zou ik dat natuurlijk even vastleggen want zo’n vlam is natuurlijk ‘megacool’ en leuk om te delen. Dus hang ik mijn mobiel tussen twee soeplepels en voilá, dominee D-day kan er een puntje aan zuigen: het resultaat is – vind ik zelf – een stuk indrukwekkender dan ik had durven dromen.

Vergeet-mij-niet. Goed, heel grappig allemaal maar we weten ook dat de combinatie vuur, tien kilo gietijzer en een mobieltje een stuk slechter had kunnen aflopen. Met het eten kwam het goed (neeheee, ik heb het niet terug in de pan gegooid) en geen barst in mijn voet maar wél in mama’s pan. Niet geschikt meer om in te koken. Maar nooit, nóóit van mijn leven zal ik hem wegdoen. De basis van mama’s pan, mijn bron van inspiratie, het lijntje met mijn liefste moeder die ik nog altijd zo mis. Gelukkig doet-ie het vast ook heel goed als bloembak. Ik denk dat ik er ‘vergeet-me-nietjes’ inzet.

Na de eerste schok en opluchting kon ik toch echt niks anders dan heel hard lachen…. (en nee, nogmaals… ik heb het niet teruggegooid)

Auteur:

Met eten uit mama's pan wil ik terug naar de tijd dat we nog gewoon mochten genieten van het eten op ons bord. Uit mama's pan is ontstaan uit het feit dat zo'n beetje alles tegenwoordig op de zwarte lijst staat: suiker, zout, vet en zelfs fruit lijken een boosdoener. Ik wil juist gewoon genieten van koken en eten zónder na te denken. De maaltijden uit mama's pan doen je oude tijden herleven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s