Als de kasten van de muur komen…

… is de last misschien te zwaar. Hier in huize Stuurman is het nooit saai. Sleur noch mindfulness komen in mijn woordenboek voor. Ik zoek graag zelf het avontuur op en als ik het niet zoek dan komt het vanzelf op mijn pad. Zo kreeg ik vorige week zondag tijdens mijn hardlooprondje een telefoon van mijn hubby Lucas. Hij belt me nooit dus besloot ik op te nemen:

de keukenkasten waren van de muur gevallen, er waren – goddank – geen gewonden maar van een ravage kon je wel spreken. Op de achtergrond een krijsend kind. Het hardlopen ging echt net lekker maar het moederhart klopte en ik besloot huiswaarts te sprinten. Een ravage was het en een geluk dat er niemand in de keuken stond…

Tijdelijk alleen pan op donderdag

Nu wil het toeval dat we hier net bezig zijn met een nieuwe keuken en dit incident is dan ook erg inspirerend. Minder spullen en meer lucht. Ergens voelt het ook alsof er een last van me is afgevallen. Ik wil niet al te diepzinnig doen maar ergens was het misschien ook wel een signaal. Misschien heb ik op het moment zelf iets te veel pannetjes warm te houden – om in het thema te blijven – waardoor veel gehaast, half of helemaal niet gebeurt. Daarom kook ik de komende paar weken alleen op donderdag.

De pan heeft een plan

De komende tijd wil ik wat ideeën uitwerken voor de pan, dus jullie gaan zeker de vruchten plukken van mijn gedeeltelijke afwezigheid. Verder wil ik de verbouwplannen hier concreter maken en dan zijn er altijd nog mijn lieve kinderen die zo nu en dan wat meer aandacht nodig hebben. En dan hebben we de man en last but not least… die Mama selbst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s