Broodje ‘natte hond’?

donderdag 25 maart pita kip- of oesterzwamshoarma met heel veel lekkers erbij, soep en een toetje

Ik heb mooie herinneringen aan onze vakanties naar Turkije en Israël. We hebben natuurlijk cultureel verantwoorde uitstapjes gemaakt, maar de echt levendige gedachtes liggen toch in de culinaire hoek. In Israel heb ik tien dagen lang hummus gegeten en in Istanbul zat ik een beetje in een saladefase afgewisseld met van die gevulde sigaren. Ik weet nog dat we langs een shoarmazaak liepen en ik tegen mijn moeder zei: ‘heb je zin in een broodje natte hond?’ Dat was op dat moment mijn geurassociatie met het broodje shoarma. Inmiddels weet ik dat het waarschijnlijk de geur van een manschaap is. Ik ben er dan ook voorzichtig mee en kies liever voor kip. En oesterzwammen doen het ook super. Verder ga ik lekker los met de bijgerechten zodat je je brood helemaal kunt volproppen en de saus zo lekker over je kin naar beneden druipt. Ik zal er wat servetten bij doen! Verder heb ik een lekker soepie, kan ook voor de volgende dag! En…. een toetje waar je in wil slapen. zo zacht en troostend. Oké, lieve mensen, maak er een mooie week van en hopelijk tot donderdag.

  • flinke volkoren pita met kip- of oesterzwamshoarma met hummus, harissa, tomaat/komkommer, rodekoolsla én spinaziesalade met dadels, amandelen, rode ui en pitacroutons. Alles behalve het pitabroodje is huisgemaakt. 9,50 pp. extra pita is 1 euro
  • toetje rijstpudding met kardemom, pistachenoten en een vleugje rozenwater 3,50
  • burnt auberginesoep met mograbieh (kleine pastaballetjes) 1/2 liter 5,- 1 liter 9,50

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s