Pan on fire

vrijdag 28 september

Andijviestamppot met komijnekaas en noten met een krokant korstje uit de oven

img_0020

Waar veel van mijn ideeën overtuiging missen, was – twee jaar geleden alweer – het plan van de pan er een die ik vol overtuiging oppakte. Een schot in de roos, want nog steeds is mama’s pan on fire en ook steeds vaker on the move. Afgelopen weekend stond- ie zelfs – met een andere kok aan het roer – in Friesland. Zelf vertrok ik met een wagen vol andere potten en pannen naar het Gooi voor een bedrijfsbarbecue. Hoe leuk!

De vrijdag grijp ik nog altijd aan om lekker de hele dag te kunnen koken en nieuwe dingen uit te proberen. Maar trouwe afhalers vragen me weleens om de terugkeer van een bepaald gerecht. Zo zagen we KOJOkip, moussaka en zoervleis al vaker voorbijkomen. Deze week gaan we terug naar de winter van 2017: andijviestamppot met komijnekaas, met een krokant korstje uit de oven.  

Dan wil ik jullie nog even bedanken voor alle lieve reacties op het stukje van vorige week. Bijzonder.

Tot vrijdag!

 

Auteur:

Met eten uit mama's pan wil ik terug naar de tijd dat we nog gewoon mochten genieten van het eten op ons bord. Uit mama's pan is ontstaan uit het feit dat zo'n beetje alles tegenwoordig op de zwarte lijst staat: suiker, zout, vet en zelfs fruit lijken een boosdoener. Ik wil juist gewoon genieten van koken en eten zónder na te denken. De maaltijden uit mama's pan doen je oude tijden herleven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s